Klinikte en çok karşılaştığım sorulardan bir tanesi ‘ Hangi implantı yaptırmalıyız, en iyi implant hangisidir?’ Bu sorunun bir çok cevabı var tabi ki. Her hekimin tercih ettiği ve hastalarına tavsiye ettiği implant farklı olabilir. Bu blog yazımda dünya çapında en çok kullanılan implant markalarını ve avantajlarını inceleyeceğiz.

1-) STRAUMANN : Dünya çapında hakkında en çok yayın yapılan, ve her ülkede her klinikte görebileceğiniz bir implant markası. İsvire menşeli olması hastalara ve hekimlere oldukça güven veriyor. Hem ince çaplı implantlarda hem de kısa implantlarda güvenle kullandığım bir implant. Klinik pratiğimde yıllardır tercih ettiğim bir implant. yurt dışından gelen hastalarımıza güvenle önerdiğimiz ve herhangi bir problem olduğunda kendi ülkelerinde de firma desteği alabilecekleri nadir implantlardan bir tanesi. Tüm bu avantajlarının yanında tabi ki en büyük dezavantajı maliyet. Güncel olarak en pahalı implant olabilir. genellikle ön bölge estetik vakalarda güvenle tercih edebiliriz.

2-) MEDENTİKA: Straumann Group un bir diğer implant markası da Medentika. Almanya’da üretilen ve Straumann İsviçre güvencesi altında olan bu implant için tam bir fiyat performans ürünü diyebiliriz. Klinikte rutin olarak en sık kullandığım implantlardan bir tanesi. Uzun dönem takipleri çok iyi ve hata oranı çok düşük. Yurt dışından gelen hastalarımıza sıkça önerdiğimiz Medentika özellikle avrupada ve amerikada neredeyse her klinikte kullanılıyor. Alman implantlar arasında başı çekiyor.

3-) NEODENT: Straumann Group un 3.implantı Neodent. Brezilya’da üretilen bu implant Güney Amerikada en çok kullanılan implantlardan bir tanesi. Fiyat olarak oldukça uygun olan Neodent tüm dünyada hizmet veriyor.

4-) OSSTEM : Güney Kore’nin göz bebeği Osstem i türkiyede her klinikte görebilirsiniz. Tüm dünyada da çok yaygın olarak kullanılan bu implant geniş bir ürün yelpazesine sahip. Kore teknolojilerine duyulan güven bu implantın yayılmasında en büyük etkenlerden bir tanesi. Yaygın bir kullanım ağına sahip olan osstem fiyatıyla da hastaları oldukça mutlu ediyor. Uzak doğudan gelen hastalarımızın sıklıkla tercih ettiği bir marka.

5-)NOBEL: Almanyanın en çok kullanılan implantlarından bir tanesi olan Nobel, dental implant üreticilerinin en eskilerinden. köklü bir geçmişe sahip olmasıyla birlikte uzun yıllar başarı oranı gösteren bir implant. Yaygın bir kullanım ağı olmasıyla birlikte Amerika ve Almanya menşeli hastalarımızın sık tercih ettiği bir marka. Fiyat olarak üst segmentlerde yer aldığını söylemeden geçmeyelim.

Tüm bu markalar kendi kliniğimde yaptığım ve gelecekte de güvenle yapmaya devam edeceğim markalar. Her vaka için ve her hasta için farklı planlar farklı materyaller kullanmam gerekebiliyor. Tüm bu implant markaları içinden hastaya ve bütçesine en uygunu seçerek tedaviyi başlatıyoruz. Uzun dönem başarı oranları olan bu implantlar benim için de güvenli bir tedavi yürütmeme olanak tanıyor.

Her hasta birbirinden farklıdır. Dolayısıyla her tedavi planı da farklı ve opsiyonel olarbilir. Her konuda olduğu gibi implant konusunda da hiç bir zaman tek bir doğru yoktur. Fakat iyi kalitede ve güvenilir imnplantlar her zaman ilk tercihiniz olmalı. Size en uygun tedavi planı için mutlaka diş hekiminize danışın.